DN Jobs International Kft.

GYÍKGyakori kérdések

– A vállalat helyett a munkaerő-kölcsönző cég átvállalja a toborzást, így a kölcsönvevő cég alkalmazottjait tehermentesíti az ezzel járó feladatok alól.

– A munkaerő-kölcsönző cégek átvállalják a teljes munkaügyi adminisztrációt, a bérfizetést és bérszámfejtést a kölcsönbe vett munkavállalók után.

– A munkaerőt kölcsönbe vevő cég számára pénzügyi előnyöket is jelent a kölcsönbe vétel, mivel ez a költség egyéb költségként elszámolható.

– A munkaerő-kölcsönzés jó megoldás amennyiben a headcount limit miatt nincs lehetőség saját alkalmazásba vétellel bővíteni a dolgozói létszámot, de szükség van támogatásra.

– A munkaerő-kölcsönzés jó megoldás szezonális dolgozók alkalmazására vagy betegség, gyerekvállalás miatt hosszabb távon történő munkaerőpótlásra is.

– A munkaerő-kölcsönzés rugalmas megoldás, ami megkönnyíti a házon belüli HR és munkaügyi osztályok feladatát.

A munkaerő-kölcsönzés az atipikus foglalkoztatási módszerek egyik különös fajtája. Atipikusnak hívunk minden olyan foglalkoztatási formát, amely eltér a munkajog általános szabályaiban foglaltaktól. A munkaerő-kölcsönzés ezek közül is a legelterjedtebb forma.

– A munkavállaló: aki a legjobban megfelel a kölcsönbe vevő igényeinek.

– A kölcsönbeadó cég: aki a munkavállalót felkutatja, saját állományba veszi és a teljes munkaügyi és pénzügyi adminisztrációt ellátja a foglalkoztatása után.

– A kölcsönbe vevő cég: akinél a munkavállaló dolgozik.

Munkaerő-kölcsönzés esetén a kölcsönbeadó céggel köt szerződést a munkavállaló. A munkavállalót megillető jogokról közösen rendelkezik a kölcsönbe vevő és a kölcsönbe adó cég.

A kölcsönbe adó cég gondoskodik minden munkaviszonnyal összefüggő adminisztrációról, bevallási, adatszolgáltatási, levonási és befizetési kötelezettségről. Emellett a kölcsönbe adó cég vállalhat olyan plusz szolgáltatásokat is a partnere felé, mint a toborzás-kiválasztás támogatása vagy a HR és munkaügyi tanácsadás.

A munkaerő-kölcsönző cég folyamatos támogatást nyújt a munkavállalónak.

– A munkaerő-kölcsönző cég bármikor felkereshető munkaügyi kérdésekben – akkor is, ha a kölcsönbe vevő céget még nem szeretné tájékoztatni a munkavállaló.

– A munkaerő-kölcsönző cég segíti a munkaügyi kapcsolattartást a kölcsönbe vevő céggel.

Segíthetünk valamiben?

Contact Title
Iroda 5630 Békés, Verseny utca 4.
Contact Title
Email info@dnjobs.hu
Contact Title
Telefon +36-70-317-4920